dakgootreiniging

 

Om problemen te vermijden is het goed om de dakgoot minstens één keer per jaar grondig te reinigen. Maar bij bijvoorbeeld veel bomen in de omgeving raden wij aan dit twee tot drie keer per jaar te doen. Mos, bladeren, zand en vuil zijn er vaak de oorzaken van dat de afvoeren van het regenwater verstopt raken. Ter voorkoming hiervan adviseren wij plaatsing van bladvangers of bolroosters in de afvoeren, om verstoppingen in de riolering te voorkomen van bladeren en dergelijke.
 

Hoe merkt u dat uw dakgoot vervuild is? Eigenlijk is dit niet zo moeilijk. Als het water bij een heftige regenbui over de rand van de dakgoot loopt en er als het ware overal kleine watervalletjes ontstaan dan kunt u aannemen dat de goede afvoer van het regenwater ergens geblokkeerd wordt. Verder is een signaal als er veel water aan de buitenkant van de regenpijp stroomt of zelfs langs de buitenmuren. Een verstopte dakgoot zorgt voor veel overlast zoals stilstaand water, wat weer zorgt voor bijvoorbeeld stankoverlast, ongedierte, wildgroei en zelfs lekkage kan veroorzaken. Kortom, door de dakgoten goed te onderhouden voorkomt u veel problemen.
 

De werkzaamheden die wij uitvoeren bij dakgootreiniging zijn:

  • het uitscheppen, uitvegen en van de dakgoten.

  • het reinigen van rooster en afvoeren.

  • het eventueel plaatsen van bladvangers/bolroosters in de afvoeren.

Let op: om dit goed te kunnen uitvoeren werken wij net zoals met glasbewassing met ladders, veel is mogelijk maar we moeten er wel bij kunnen. Veiligheid en gezondheid zijn zaken waar Multi-Desk cleaning service veel waarde aan hecht. Na een voorinspectie kunnen wij op de juiste wijze te werk gaan. 

Voor meer informatie en onze scherpe tarieven kunt u contact met ons opnemen.